nlenfrdeites

Zeilles

Zeilles van JasperJ om te leren zeilen op boten, jachten en schepenZeilles in alle vormen en maten. Maar vooral: om (meer) plezier in het zeilen te krijgen!

Rustig en veilig op avontuur om te ontdekken hoe het werkt en hoe het voor jou werkt.
In overleg gaan we kijken wat je wilt leren en hoe ik je daarbij kan helpen.

 

 

 

 

 

 

Zeilles van zeilinstructeur JasperJ op een kajuitjachtKajuitjacht: zeilles op een kajuitzeiljacht

Leren varen op een kajuitzeiljacht gaat verder dan het zeilen alleen. Mijn ervaring is dat de grootste drempel al ligt bij het uitvaren van de box!
Samen gaan we zorgen dat het (nog) leuker wordt om te gaan varen. Je maakt kennis met motormanoeuvreren, knopen en steken, organisatie, communicatie, tochtvoorbereiding en navigatie. En misschien heb je zelf ook al ideeën wat je wilt oefenen en leren?

Zeilles van zeilinstructeur JasperJ op een kajuitjacht
Zowel voor beginners als gevorderden is het mogelijk aan boord te stappen. In overleg bepalen we een datum, schip en locatie.

Daarna bespreken we wat je precies wilt leren en wat er in een dag past.
Over het algemeen starten we om 10 uur en tegen 16 uur heb je al zoveel nieuwe informatie tot je genomen en vaardigheden geoefend, dat het dan wel mooi is geweest voor die dag. En niets is fijner dan het schip af te meren en in de kuip, in het zonnetje, nog even na te praten met wat te drinken.

 

Zeilles van zeilinstructeur JasperJ op een platbodemPlatbodem: zeilles op een tjalk, skutsje of aak

Groot, groter, grootst. Maar vooral authentiek, origineel en heel erg leuk.
De kracht van de massa die zich door het water duwt en door goede samenwerking steeds harder gaat. Dit kan je niet meer alleen, maar dat hoeft ook niet.


Zowel voor beginners als gevorderden is het mogelijk aan boord te stappen. In overleg bepalen we een datum, schip en locatie.
Naast dat het al een uitdaging kan zijn om een groot en zwaar schip soepel door de haven te varen, is het ook mooi om met elkaar te kijken hoe hard je kunt zeilen of hoe hoog. En hoe werk je daarin samen?

Bij leren zeilen op een platbodem kijken we vooral naar plannen maken, communicatie en veiligheid.

 

 

 

Zeilles van zeilinstructeur JasperJ op een kielbootKielboot: zeilles op een valk of bm

Leren zeilen met gevoel voor de wind.
De focus ligt op het begrijpen van de wind in combinatie met de zeilen. Wat kan er wel en niet met een zeilboot? En hoe doe je dat veilig waardoor het voor iedereen leuk blijft?

Zeilles van zeilinstructeur JasperJ op een kielboot
Zowel voor beginners als gevorderden is het mogelijk aan boord te stappen. In overleg bepalen we een datum, schip en locatie.

Dat kan een dagdeel zijn, een hele dag of langer. Heerlijk over de plassen varen en wellicht pauzeren op een eilandje. Zo is Nederland op z'n mooist: vanaf het water!

 

 

 

Zeilles van zeilinstructeur JasperJ op eigen schipLOES: les op eigen schip

Precies die kneepjes die jou of jullie helpen het varen nog leuker te maken. Op je eigen schip, in je eigen haven en vaargebied. En dat betekent dat je soms op andere oplossingen komt dan er in 'het boekje' staan.

Of het nu gaat om manoeuvreren op de motor, meer snelheid tijdens het zeilen, navigatie of het vriendelijk blijven aansturen van je bemanning. Uiteindelijk moet het leuk zijn en kennis en kunde helpen je daar bij!Zeilles van zeilinstructeur JasperJ op eigen schip

Les op eigen schip kan op allerlei soorten boten. Zeiljacht, kielboot, platbodem, motorschip, sloep of catamaran.
Dit kan voor dag, dagdeel of meerdere dagen.
In overleg bepalen we een datum.

Goed voorbereid

Om je voor te bereiden of om achteraf nog eens wat na te lezen, zijn de volgende boeken een leuk cadeautje (en bij mij te bestellen):

Boek

Beschrijving

Prijs

Bestellen

Leidraad Kajuitjachtzeilers

Leidraad voor Kajuitjachtzeilers
De Leidraad voor kajuitjachtzeilers is het vervolg op Het Zeilboek en behandelt de onderwerpen, die specifiek horen bij het manoeuvreren en navigeren met een kajuitzeiljacht. Het boek is in de eerste plaats bedoeld voor beginnende kajuitjachtzeilers, maar kan ook als naslagwerk dienen voor de gevorderde zeiler. Deze nieuwe editie is herzien en van een nieuwe vormgeving voorzien.

De Leidraad voor Kajuitjachtzeilers behandelt alle specifieke onderwerpen voor het zeilen met kajuitjachten op groot water, zoals: IJsselmeer, Waddenzee en de Zuid-Hollandse en Zeeuwse stromen en bijvoorbeeld de beschermde wateren tussen de Griekse eilanden.

Het boek behandelt de exameneisen van de Commissie Watersport Opleidingen (CWO), zoals: zeilmanoeuvres, havenmanoeuvres, motortechniek, vaarregels en betonning, weerkunde, elektronische navigatie, IJsselmeernavigatie en navigatie op getijdenwateren.
Dit cursusboek behandelt tevens de stof voor het examen Kustnavigatie (voorheen TKN).

De elektronische navigatiemiddelen komen ook uitvoerig aan de orde, waaronder GPS en radar.

De Leidraad voor Kajuitjachtzeilers is in de eerste plaats bedoeld voor de beginnende kajuitjachtzeiler, maar ook als naslagwerk voor de gevorderde zeiler. Deze herdruk van Leidraad voor kajuitjachtzeilers is volledig bijgewerkt en aangepast aan de meest recente exameneisen. Daarom van harte aanbevolen door de CWO, ANWB en het Watersportverbond.

€ 37,99  bestel boek Leidraad voor kajuitjachtzeilers
Vaarbewijs Academy Klein Vaarbewijs, Vaarbewijs Academy

Jongste speler op de markt. Heeft goed gekeken naar de Leidraad en het boek van de ANWB (is zelfs een tijdje vervangend boek voor ANWB geweest). Alles staat er in en daarmee is het boek ook goed als naslagwerk te gebruiken.

Wil je optimaal kunnen genieten van je favoriete watersport? Met een Vaarbewijs op zak kun je veilig en goed voorbereid met je motorboot, zeiljacht of snelle motorboot het water op. In dit cursusboek leer je precies wat je nodig hebt om de examens Klein Vaarbewijs 1 en 2 te behalen. De examenstof wordt in dit boek helder uitgelegd en verduidelijkt met veel praktijkvoorbeelden, leerzame illustraties en foto’s. Daarnaast maak je je de leerstof volledig eigen met de handige oefenvragen in het boek en de 200 gratis online proefexamenvragen. Zo ga je perfect voorbereid de examens in. Deze nieuwe editie is geheel bijgewerkt volgens de laatste exameneisen.

Stel je eigen leerpakket samen! Combineer dit cursusboek met:
• Online leren (e-learning) - Leer in het tempo dat bij jou past;
• Cursussen op locatie - Samen leren is leuker. Inclusief extra uitleg door zeer ervaren cursusleiders;
• Examentrainingen - Online of op locatie;
• Vaarlessen - Breng je kennis meteen in de praktijk;

€ 20,99 bestel boek Kleinvaarbewijs Academy
bestel boek Vaarbewijs Academy

Oefenvragen voor het Vaarbewijsexamen
Met dit oefenboek heb je het ideale leermiddel in handen om je voor te bereiden op het examen Klein Vaarbewijs 1 en 2. Met de ruim 800 vragen in dit boek kun je jouw kennis van de leerstof testen en vergroten. De volgorde van de vragen is gelijk aan de exameneisen van het CBR.
Omdat afbeeldingen vaak meer zeggen dan woorden, is naast elke vraag een illustratie geplaatst. De vraag wordt daardoor duidelijker en je inzicht in de leerstof vergroot.
Dit oefenboek is een uitstekende aanvulling op een cursusboek of vaarbewijscursus.

• Meer dan 800 oefenvragen
• Volledig geïllustreerd
• Sluit perfect aan op het examen Klein Vaarbewijs 1 en 2
• Inclusief losse oefenkaart voor het examen Klein Vaarbewijs 2 en een los antwoordenvel

€ 15,99 bestel boek Oefenvragen Vaarbewijsexamen
       

 

Doen?

Vul het contactformulier hieronder in, mail of bel voor meer informatie.

Kijk voor meer informatie en offertes op www.ikwilzeilles.nl. Ook onderdeel van JasperJ Watersport.

Kwaliteit

Om te laten zien dat kwaliteit en ervaring belangrijk zijn, is JasperJ o.a. lid van de Nederlandse vereniging van Kustzeilers (NvvK), Vereniging Wadvaarders en het Watersportverbond (KNWV).

Nederlandse vereniging van Kustzeilers Vereniging Wadvaarders Watersportverbond KNWV
BBZ KNRM  

Weerinfo

Buienradar

Zeilboeken

Contact voor meer info

captcha
Herladen

JasperJ op Facebook

Leuke filmpjes Vaarles

nlenfrdeites